A Creamy Treat for "Lungevity"
Although many studies have suggested that taking high-dose vitamin E supplements may cause lung cancer, one new study bucks the trend. It revealed a possible lung benefit from dietary E -- the kind you get from peanut butter, nuts, and seeds.
Foods You Can Use
It's another argument for getting the nutrients you need from foods, not pills. In the study, people who had the highest intake of vitamin E from foods had a 55 percent lower risk of lung cancer compared with the people who got the least amount of vitamin E in their diets. Dietary alpha-tocopherol, the type of E found in peanut butter and oil-based salad dressings, was particularly protective. (Did you know? About 15 percent of lung cancers occur in nonsmokers. Get tips on reducing your risk.)
More E for the Road
Why the difference between vitamin E supplements and dietary vitamin E? Clinical trials involving vitamin E supplements tend to use the synthetic form of alpha-tocopherol. So it may be that there is something unique to natural alpha-tocopherol that produces a health benefit. Or something else in alpha-tocopherol-rich food may be helpful for lungs. Here are some other benefits of getting extra E:
- A reduced risk of Alzheimer's. Check your risk here.
- A stronger body. Find out how E helps you walk better.
- Younger eyes. Here are the nutrients you should pair with E to guard against macular degeneration.
RealAge Benefit: 400 international units of vitamin E per day can make your RealAge as much as 1 year younger.
Take the RealAge Test
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폐암을 예방하는 가장 효과적인 방법.
1. 담배를 절대 단, 한개피도 피우지 않는다.
2. 비타민E가 가득한 땅콩버터 를 한스푼씩 먹는다 .
지금까지 발표된 연구 결과에 따르면 비타민E를 과량 섭취하면 폐암에 걸릴 확률이 높아지는것으로 나타났다.
그러나, 이 연구들은 모두 비타민E를 영양제를 통해 섭취했을 경우이고, 땅콩버터, 견과류,씨앗류 등을 통해 섭취하는 비타민E는 오히려 폐암을 예방할 수 있다고.
실제로 실험결과, 음식을 통해 비타민E를 가장 많이 섭취한 사람들은 폐암에 걸릴 확률이
(비타민E를 가장 적게 섭취한 사람들보다)55%나 더 적은 것으로 나타났다.
특히, 땅콩 버터와 오일기반의 샐러드 드레싱에 많이 들어있는 알파-토코페롤(비타민E의 한 성분)이 폐암예방에 가장 효과가 좋은 것으로 밝혀졌다.
왜 영양제로 섭취하는 비타민E와 음식으로 섭취하는 비타민E가 이렇게 상반된 결과를 가져오는 것일까?
연구 결과 영양제의 비타민E는 알파-프로토콜을 인공적으로 합성해 만들기 때문이라고. 이 떄문에 알파-프로토콜의 자연적 '치유능력'이 없어지고 오히려 역효과를 빛는다는 것이다.
자연상태의 비타민E는 폐를 건강하게 만들어주는 것 외에도 알츠하이머의 발병 위험을 낮추며, 눈을 젊게만들어 주며, 걷기 능력을 향상시키는등 탄탄한 몸을 가꾸는데 큰 도움을 준다.
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